Sommerfest, 28. juni 2018

Efter en dag fyldt med oprydning, klargøring og hygge i klasserne, er det ikke så ringe at fortsætte hyggen om aftenen sammen med forældre og søskende.

På skoleårets sidste aften var vi alle – børn, børnenes familier og skolens medarbejdere – inviteret til den allersidste sommerfest med Onsbjerg Lilleskole som vært. Festen startede med et brag af en sang, som Jord-børnene havde skrevet om sig selv.

I dagens anledning var der hele tre talere. Først bød Skoleleder Anna velkommen til alle de fremmødte og takkede for året, der er gået. Anna fortalte også om alt det nye og spændende, der skal ske efter sommerferien i forbindelse med den nye skole. Men allervigtigst: Johanne og Noah skulle have overrakt deres afgangsbeviser.

Stort tillykke til jer, Johanne og Noah! Vi ønsker jer alt godt fremover.

Da vi havde klappet godt og grundigt for afgangseleverne, tog Bestyrelsesformand Kristina ordet og talte om det særlige ved at have været en del af Onsbjerg Lilleskole, om man var lille eller stor, barn eller voksen, og hun sendte alle en tak for det forgangne skoleår.

Aftenens sidste taler var Onsbjerg Lilleskoles tidligere skoleleder, Jacob, som gav os et indblik i skolens historie og udvikling, og så fik alle forældrene  for første og sidste gang muligheden for at synge Lilleskolesangen, som aldrig før har været offentliggjort, og alle børnene hjalp selvfølgelig til.

Da talerne var færdige, var der heldigvis stadig gang i grillen, så alle kunne få stillet sulten med deres medbragte kød og selvfølgelig også med tilbehør fra den ualmindeligt lækre buffet – tusind tak til alle de dygtige forældrekokke!

Vi havde også besøg af Fie, Claras storesøster, som opfordrede alle, der kender Clara og har en sjov eller dejlig historie om hende, til at skrive den ned og sende den til Maria Andersson. Maria vil så sørge, for at alle historierne kommer videre i samlet form til Clara, så hun har noget godt læsestof på Skejby sygehus. Opfordringen er hermed givet videre.

I skrivende stund er de yngste børnegrupper forlængst kommet i seng efter filmhygge eller godnathistorie og sover eller sover næsten, og de ældste er vågne og hygger videre lidt endnu. I morgen vågner vi op til lækker morgenmad og en dag med samling, hygge, sang og farveltaler til afgangseleverne.

Tak til alle jer, der kom og var med i aften,  og tak for året, der er gået, til voksne og børn. Når vi fester næste gang, hedder vi Samsø Frie Skole.